Отець Тимон і рудохвостий Стьопа
Регіони

Під час служби в церкві священнику в руки впало білченя

24 жовтня 2020, 14:36
0
0
Сподобалось?
0

У селищі Седнів Чернігівського району у настоятеля Свято-Георгіївського храму незвичний домашній улюбленець. Це білченя на ймення Степан. Тваринка впала йому на руки просто у церкві.

Це сталося десь одразу після Великодня. Священник відчиняв храм перед службою Божою, аж раптом, звідки не візьмись, на нього вистрибнула рудохвоста вивірка. Тваринка відразу пішла до рук й заходилася бігати по отцю Тимону, чіпляючись за рясу. Священник думав, дремене за двері. Та де там! Звіря розгулялось у церкві, як у себе вдома. Зрозумівши, що непосидючий гість не дасть провести службу Божу, замкнув білченя у скриньці для пожертв.

– До нашого храму п’ять чи вже навіть шість років поспіль з лісу білка приходить і приводить тут потомство, – розповідає настоятель. – Коли білченята підростають, забирає їх за собою до лісу. А це, певно, випало з кубельця й звалилося просто у церкву.

Аби звіря не пропало, священник забрав його додому. Найперше дав йому ймення – Степан. Тоді подбав про вольєр, який поставив у хаті. Підгодовує знайду горішками, шишками, сушеними грибами. Аби тварині не було сумно, часто випускає її, дозволяючи гасати будинком. Потім знаходить по закутках ретельно заховані Стьопою запаси. Та на свого улюбленця не сердиться, навпаки – тішиться, що не тільки йому, а й усім навколо рудохвостик поліпшує настрій.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися